Aktuálně

09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.12.2017: Oživující pobyt na téma Miluj své tělo
27.11.2017: Strava jako nástroj
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Vitamín B-12 - jeho opravdový zdroj a vliv na mozek

Vydáno dne 01. 04. 2013 (7344 přečtení)

Vždy když se rozpoutá debata zda jíst či nejíst maso, je velmi často vedena strachem o dostatek vitamínu B-12.

Je to celkem pochopitelné, jelikož vitamíny B-12 a D jsou naše nejdůležitější vitamíny a nejkrásnější paradox toho všeho je, že je můžeme mít ZDARMA.

Je velmi těžké se v tom chaosu informací vyznat a kdo se vydá za odborníky, ten většinou sklidí pouze informace, které jsou záměrně implantovány do společnosti s jistým cílem – nám se často zdá, že ten záměr je zisk, ale troufám si říci, že vše jde mnohem dále a peníze zde nehrají až takovou roli. Především jde o moc nad námi, kteří nemáme dost informací na to, abychom si uvědomili svou sílu nejenom psychickou a duševní ale také fyzickou.

Pod fyzickou silou si představuji obrovskou regenerační schopnost našeho těla se znovu a znovu pokoušet dostat do stavu zdraví a mládí. Jen my, svými programy a nevědomostí mu v tomto opakovaném záměru bráníme. Třeba společenskými pravidly jak žít a jak a kdy zemřít. Ale o tom někdy příště.

Objevila jsem velmi zajímavou informaci o zdroji vitamínu B-12, která jistě napomůže odstranit strach z nedostatku této důležité substance a pomůže navodit klid v duších lidí, jejichž milovaní se vydali cestou nekonzumování žádných živočišných produktů.

Zároveň to více vyjasní snahu korporací a jejich služebníků stále více protlačit ozařování ovoce a zeleniny.

Ne vše, co se jeví jako dobro, dobru slouží.
Marie Špačková

Jak vitamín B-12 léčí Alzheimerovu nemoc

(S.D.Wells, NeturalNews)

Pokud řeknete někomu, kdo má milovanou osobu trpící Alzheimerovou nemocí nebo demencí, že mu má dávat dávku vitamínu B 12 a to v 300 krát větším množství než je denní doporučená dávka, tak si pravděpodobně zacpou uši a vydají se jinou cestou léčby ze strachu z " nadměrných dávek".

Ve skutečnosti, většina lidí ani neví, odkud vitamín B-12 přichází, nebo jakou jeho formu tělo v první řadě potřebuje. Mimoto, existuje několik mýtů o vitamínu B-12, které je nutno rozptýlit. A to včetně představ o jeho nejpřirozenější formě, která je tělu nejvíce prospěšná.

Je nejrozšířenější VÍRA, že maso je primárním zdrojem vitamínu B-12, nicméně mnoho odborníků na výživu a poslední výzkumy ukazují fakt, že VAŘENÝ ŽIVOČIŠNÝ PROTEIN "zmenšuje schopnost" těla absorbovat tento, pro nás podstatný, vitamín.

Tento vitamín je velmi citlivý na teplo a proto ho běžné vaření zničí až z 90 % jeho užitečnosti!"

Tak jakápak jídla nám tuto velmi důležitou složku předávají? Ačkoliv živočišné a mléčné výrobky jsou "zlidověné zdroje", přírodní půdní mikrobi a bakterie, které se nachází v neupraveném jídle jako je nemytá zelenina a ovoce jsou tím nejdůležitějším jídlem, které vám dodá velké množství vitamínu B-12 pro vaši potřebu.

Jinými slovy, ORGANICKÁ ZELENINA a OVOCE, které nejsou ošetřeny pesticidy, herbicidy a insekticidy, mají přesně to, co tělo potřebuje. Sterilní proces mytí vaší zeleniny a ovoce sice odstraní postřiky od farmářů, ale ty samé "sterilní procesy" též odstraní mikroby a bakterie, které jsou na syrových plodech a zelenině a ty potom ve vašich střevech vytvářejí vitamín B-12.

Jedinečný zdroj veškerého přírodního vitamínu B-12, který je vyráběn přátelskými bakteriemi ve zvířecím i lidském zažívacím ústrojím.

Alzheimer je degenerativní nemoc, která má své počátky v "nedostatku B-12". Lidé se narodí s danou úrovní séra B-12 asi v množství 2.000 pg/ml. Tato úroveň klesá neustále během života a to díky všeobecně rozšířené "západní stravě".

Jestliže si konzumenti a obhájci přírodní stravy mohou udržet otevřenou mysl, tak i jiní lidé mají šanci zastavit Alzheimera a demenci při jejich počátcích a možná dokonce zvrátit v průběhu, jak ukazují poslední výzkumy.

Na začátku roku 1980 má babička Ester začala vykazovat znaky a symptomy demence. V té době jsem měl 13 let a mí rodiče mě vzali sebou za babičkou, která mě sotva poznala.

Můj otec mi vysvětlil, že má problém s pamětí, když nás babička vedla do koupelny s tím, že nám ukáže svůj pokoj. Během dvou let už nepoznala ani své nejbližší členy rodiny, včetně jejího manžela. Byla to pro celou rodinu noční můra a babička Ester takto žila přes deset let.

Mohl by jí v té době pomoci vitamín B-12? Kéž bych měl tyto informace, okamžitě bych to vyzkoušel. Takto vyjasnit pochybnosti, které máte o vitamínu B-12. Takže jestli to nemůže ublížit, ale jen pomoci, tak proč to nezkusíte?

Je rozpustný ve vodě, takže pokud si ho vezmete mnoho, vaše tělo ho jednoduše vyloučí. Neexistují žádné vedlejší účinky. Jestliže jednoduchý výživný program by mohl ve skutečnosti ochránit vašeho milovaného člověka před degenerativním onemocněním, které je považováno za horší než "smrt", tak proč to nezkusit?

Další informace


Komentáře ke článku


( Celý článek | Autor: Marie Špačková| Zdroj: http://www.jajsem.com/ )