Aktuálně

09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.12.2017: Oživující pobyt na téma Miluj své tělo
27.11.2017: Strava jako nástroj
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Tabbouleh – libanonské jídlo

Vydáno dne 20. 10. 2012 (13871 přečtení)
Tabbouleh je jedno z nejznámějších libanonských jídel. Je vždy na libanonských stolech, zvláště při svatbách a slavnostních příležitostech.

Složení

(všechny složky použijte pokud možno organické)

Tabbouleh
  • 5 svazků petržele
  • 100 gramů čerstvé máty
  • ½ kilo rajčat
  • 2 bílé cibule
  • 1 lžička soli
  • ¼ šálku jemné bulgur mouky
  • koření
  • 4 plátky citrónu
  • ½ šálku olivového oleje
  • salát (na ozdobu)
  • zelená máta (ozdoba)


  • Nakrájíme petržel – 5 svazků petržele (stačí pro 4 osoby), pak mátu.
  • Rajčata musí být nakrájeny pouze 15 minut před použitím, aby se udržel jejich tvar.
  • Pak 2 bílé cibule. Čajová lžička soli.
  • Jemný bulgur – ¼ hrnku. Bulgur je pšenice, rozdrcená, namočená ve vodě a propraná.
  • Před použitím musíte proprat bulgur pro případ, že by tam byly nečistoty.
  • Dále ½ šálku olivového oleje.
  • Čtyři plátky citrónu. Více, či méně, záleží podle chuti.
  • To samé platí i pro koření – dle potřeby.
  • Posypeme troškou koření a smícháme.
  • Někteří lidé přidávají melasu granátového jablka.
  • Zdobit se dá salátem nebo bílým zelím, citrónem a větvičkami máty.
  • Ozdobíme zbylými rajčaty.
  • Plátky citrónu a zelenou větvičkou máty.

Video přípravy

http://suprememastertv.cz/raw1.php?anim1=Bassam_Saab_libanonske_jidlo_Tabbouleh.flv

Komentáře ke článku


( Celý článek | Autor: Hol| Zdroj: http://www.suprememastertv.cz )