Aktuálně

07.08.2017: Minikurz raw v Praze
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Okurkové kalíšky pro povzbuzení vnitřního ohně

Vydáno dne 30. 04. 2012 (10144 přečtení)

Podělím se s vámi o další svůj nápad, kterým jsem si zpestřila nedělní večeři.

Náplň

  • 5-6 rajčat
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1-2 avokáda (dle velikosti)
  • 1-2 červené papriky

Vše nakrájejte a vložte do misky.

Zálivka

  • 1 celou pálivou papričku (kayenský pepř) bez semínek
  • šťáva z 1-2 citronů (dle potřeby kyselé chuti – já mám dost velkou)
  • 1-2 polévkové lžíce syrového medu
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru
  • Pokud máte potřebu soli, pak si dle chuti přidejte i mořskou sůl
  • Vše rozmixujte a tuto vzniklou zálivku vlijte do misky s nakrájenou zeleninou a důkladně promíchejte
  • 2-3 polní okurky nebo 1-2 salátové

Nakrájejte si širší špalky 5-7 cm přibližně. Poté vezměte lžičku a vydlabejte dužinu a nechte trochu zespodu jako funkční dno.

Vzniklé kalíšky naplňte připravenou směsí, ozdobte jedlými květinami a naservírujte na talíř.

Zbylou náplň si vložte do misky a dojezte zvlášť jako salátovou přílohu.

Užijte si harmonii sladko-kyselo-ostré chutě.


Komentáře ke článku


( Celý článek | Autor: Marie Špačková| Zdroj: http://www.jajsem.com/okurkove-kalisky-pro-povzbuzeni-vnitrn )