Aktuálně

09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.12.2017: Oživující pobyt na téma Miluj své tělo
27.11.2017: Strava jako nástroj
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Zázvor - úžasně širokospektrální tonikum

Vydáno dne 25. 03. 2012 (11569 přečtení)

Zázvorový kořen je mnohem více, než aromatické koření. Je to velice specifická léčivá bylina. Ve skutečnosti patří do stejné skupiny jako kurkuma a kardamon. Čínská a Ayurvédská medicína ho využívají po celá staletí. A nyní ho objevila i moderní medicína, jehož extrakty používá pro některé zdravotní problémy.

Účinky zázvoru

Byl účinně používán při gastrointestinálních problémech jako je zánět tlustého střeva a další. Stimuluje kvalitní zažívání, zmírňuje zácpu, snižuje zahlenění a dokonce pomáhá při astma. Různé výtažky ze zázvoru mají také vliv na kardiovaskulární systém a jeho zdraví.

Zázvor ničí 5-LO enzymy bez kterých "rakovinné buňky prostaty zemřou". Dokonce má schopnost zastavit několik druhů rakovinných metastáz. Někteří onkologové využívají extrakty ze zázvoru k toxickým terapiím a tím umožňují zkrácení délky utrpení pacienta při chemoterapii a ozařování.

Zázvor je také vynikajícím přírodním protizánětlivým prostředkem. Denní konzumace zázvoru pomáhá snížit bolesti při artritidě a jiných chronických bolestivých nemocí. Dokonce i zápal mozkových blan je možné pomocí něj zmírnit.

Jedna lékařská zpráva tvrdí, že zázvor byl srovnatelný s ibuprofenem pro zmírnění bolestí při artritidě. Ale ibuprofen má mnoho vedlejších škodlivých účinků, které ovlivňují ledviny, játra, střeva a ničí imunitní systém.

A ještě jedna zajímavá vlastnost zázvoru: nabízí značnou ochranu před radioaktivním zářením. Ale musí se konzumovat denně.

Jak ho použít?

Nejlepší forma je čerstvý kořen. Kořen by měl být křehký a hladký. Vyhněte se kořenu vlhkému a vrásčitému.

Buď ho nakrájejte na plátky a uvařte si čaj nebo ho přidávejte k vaření čehokoliv podle chuti. Nebo ho používejte při odšťavňování jako součást šťáv.

(Pozn.překl.: Já osobně si ho nastrouhám a vytvořím si zálivku na salát- vymačkaná zázvorová šťáva, syrový med a citron-může se přidat i olej).

Zdroj: www.naturalnews.com

Překlad: www.jajsem.com


Komentáře ke článku

( Celý článek | Autor: Marie Špačková)