Aktuálně

07.08.2017: Minikurz raw v Praze
23.07.2017: Kurz Raw food Oriental Delikatesy
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Seznam alkalických potravin

Vydáno dne 02. 03. 2012 (20359 přečtení)

Seznam alkalických potravin, které vás udělají více alkalické po tom, co jste je snědli. Ne všechno syrové jídlo alkalizuje, některá jídla ve skutečnosti mohou vaši kyselost ještě zvýšit. Např. citron je kyselý, ale když ho sníte, tak vás zalkalizuje.

Pro vyváženou stravu je nutné jíst více alkalizujícího jídla. Mezi alkalizující jídla patří:

  • Zelená listová zelenina (špenát, kapusta, ...)
  • Divoké listy (pampeliška, kopřiva, divoké traviny, ...)
  • Čerstvé byliny (petržel, cilantro, bazalka, česnek, ...)
  • Traviny (pšenice, ječmen, ...)
  • Klíčky
  • Mořská zelenina (hnědé mořské řasy, dulse, spirulina, modré řasy, nori, ...)
  • Léčivé houby (shiitake, maitaké, reishi)

Pravá alkalická rovnováha je nesmírně důležitá pro dobré zdraví. Abyste věděli, jak moc kyselí nebo zásadití jste, použijte jednoduchý test pH pomocí lakmusového papírku.

Když začínáte se syrovou stravou, může být těžké zůstávat alkalický. Dokonce, i když jíte syrovou zeleninu celý den. Zjistila jsem, že zeleninové šťávy (s plody nebo bylinami) zrychlí alkalizaci organismu velmi významně, ale nemusí to stačit pro všechny. Proto je dobré zpočátku k syrové stravě zařadit alkalizující potravinové doplňky. Například himalájskou nebo mořskou sůl, vápník z korálů, křemík, pH snižující zelený prach nebo jiná Superfood.

Na seznamu alkalických jídel je všechno syrové zelené (zvláště zeleniny, mořské řasy, Superfood a byliny) a na seznamu kyselinotvorných (acidických) jídel jsou všechna živočišná jídla, obiloviny, cukry.


Komentáře ke článku


( Celý článek | Autor: Marie Špačková)