Aktuálně

14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Kořeněná kořenová zelenina

Vydáno dne 03. 12. 2011 (9229 přečtení)

Kořeněné a hodně voňavé jídlo. Nenechte se odradit pastinákovou rýží - pachuť je velmi slabá a s kombinací ostatních přísad je to báječné jídlo.

Pastiňák je bohatý na vitamin C, má spoustu vlákniny a kyseliny listové. Je dobrým zdrojem niacinu, hořčíku, thiaminu (vitamin B) a draslíku. Také obsahuje vitamin B6 a E.

Rýže

  1. 2 hrnky nasekaného pastiňáku (např. v mixéru)
  2. 2 nasekané mrkve (v mixéru na jemno)
  3. 1/2 hrnku piniových oříšků (nasekaných na jemno)
  4. 3/4 hrnku naštípané brokolice
  5. 3-4 nakrájené houby

Vše vložte do mísy a smíchejte se zálivkou.

Zálivka

  1. 1/4 hrnku olivového oleje
  2. 1/3 hrnku sušených rajčat (namočených)
  3. 1 lžička Chili pepře
  4. 1 a 1/2 lžičky Kari
  5. 1 lžíce Nama Shoyu
  6. 1 lžíce agáve nebo jiného sladidla(volitelné)

Komentáře ke článku


( Celý článek | Autor: Marie Špačková)