Aktuálně

09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.12.2017: Oživující pobyt na téma Miluj své tělo
27.11.2017: Strava jako nástroj
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Raw pizza od Terezky

Vydáno dne 11. 05. 2004 (25365 přečtení)
Potřebujeme:

krusta:
1 šálek lněného semínka
2 šálky para ořechů (popř. jiných ořechů)
1 šálek vody
1 cibulka
2 rajčata
1-3 stonky řapíkatého celeru
3-4 stroužky česneku
1 lžička mořské soli (nerafinované)
koření podle chuti (pizza směs)


omáčka:
3-4 rajčata
trocha česneku a cibule
citronová šťáva
sůl a koření (provensálské, pizza)
dle výběru: sušená rajčata, rozinky, med,
sušené droždí


Postup:

krusta:
Len a ořechy nameleme. Zbylé ingredience na krustu umixujeme, a smícháme s umletou směsí. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme na tác základ pro pizzu, můžeme ještě posypat kořením. Sušíme v dehydrátoru nebo na slunci do 40°C. Pozor, nesmíme krustu přesušit tak, aby křupala. Musí zůstat měkká.

omáčka:
Všechny přísady rozmixujeme a přisladíme/zahustíme některou z volitelných ingrediencí, nejlépe však sušenými rajčaty.

Krustu potřeme omáčkou několik hodin před podáváním, aby stihla nasáknout. Před podáváním ozdobíme libovolnými dobrotami, např. čerstvými houbami (žampiony, hlíva, Shitake), čerstvou zeleninou a/nebo fermentovaným "sýrem" z ořechů či semen.

Dobrou chuť!
( Celý článek | Autor: vitarian development team)