Aktuálně

09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.12.2017: Oživující pobyt na téma Miluj své tělo
27.11.2017: Strava jako nástroj
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Klystýr - očista tlustého střeva

Vydáno dne 10. 02. 2004 (49375 přečtení)
Toto téma možná leckdo považuje za nechutné či perverzní. Ale pozor, věnujeme se mu z důvodů čistě praktických, protože tato metoda je velmi účinná při detoxifikaci těla a zbavení se usazených zbytků ve střevě.

Tlusté střevo mhoha lidí je v žalostném stavu, a právě zde mají příčinu nesčetné nemoci, počínaje ekzémy a alergiemi, a rakovinou tlustého střeva končící. Na žalostném stavu tohoto orgánu se podepisuje především strava. Nestravitelné zbytky pečiva, masa, mléčných výrobků a jiných denaturovaných potravin se zde usazují a tvoří zahnívající toxický povlak. Tak se do našeho těla dostávají jedovaté látky a navíc je znemožněno správné vstřebávání živin. Blahodárnost klystýru potvrzují mnozí odborníci, specialisté na výživu a přírodní léčbu a v neposlední řadě i mnoho krasavic, které jemu vděčí za pěknou pleť a zdravé tělo. Klystýr navíc spolehlivě pomůže proti zácpě, která je dnes vlivem nevhodné stravy a nedostatku pohybu stále více rozšířeným neduhem. Má přitom velmi neblahý vliv na organismus, protože nevyprázdněné zbytky ve střevě zahnívají a vzikající toxiny otravují celé tělo.

Provádění klystýru je jednoduché a bezpečné, pokud dodržíme základní pravidla. Soupravu na klyzma zakoupíme v lékárně nebo prodejně se zdravotnickými potřebami. Jedná se o plastový vak, z něhož vede hadička zakončená gumovou trubičkou s kohoutem na regulaci toku vody. Tento vak naplněný příslušnou tekutinou zavěsíme do výšky cca 1,5 metru (podle délky hadičky). Zaujmeme pohodlnou polohu na pravém boku nebo v kleče a zavedeme gumový konec hadičky do konečníku tak hluboko, aby to nebylo nepříjemné. Hadičku předem namažeme čistým olivovým olejem. Potom pomocí kohoutu spustíme přítok tekutiny a necháme ji do sebe proudit. Tělo vám samo napoví, kdy přítok zastavit. Je vhodné v sobě tekutinu chvíli udržet, silní jedinci to mohou zkusit i 10 minut. Většinou však následuje poklus na toaletu. Nejvhodnější dobou na klystýr je ráno po prvním vyprázdnění střeva. Pokud nepřijde samo, klystýr mu spolehlivě pomůže. Klystýr by se něměl aplikovat po jídle.

Jakou tekutinu použít? Možností je mnoho. Vždy ale platí důležité pravidlo. Její teplota by se měla blížit teplotě našeho těla. Při klystýru nám dobře poslouží samotná voda, vždy však převařená nebo koupená pramenitá. Zásadně nepoužívejte nepřevařenou vodu z kohoutku. Do vody můžete přidat šťávu z citronu ( 1 menší citron na 1 litr vody), nebo bylinné čaje (tymián, heřmánek). Zvýší se tak čistící schopnost klystýru, citronová šťáva pomáhá šetrně rozpouštět usazeniny a ničí nežádoucí parazity, plísně a kvasinky ve střevě.

Vynikající očistné účinky klystýru prezentuje ve svých dílech i Dr. Norman Walker, přičemž problematice tlustého střeva věnoval samostatnou knihu Tlusté střevo bez zácpy, kterou si na těchto stránkách můžete stáhnout ve formátu PDF.

Neexistuje pravidlo, jak často klystýr provozovat. Ze začátku je ale vhodné podstoupit několikadenní kůru , která zajistí odstranění odpadu, nahromaděného za roky konzumování nevhodné potravy. Klystýr je vhodným doplňkem půstu, kdy pomáhá zrychlit odstraňování vyloučených jedů z těla. Obdobou klystýru je výplach střeva, tzv. COLONHYDROTERAPIE, prováděný odborníkem ve speciálně vybavené ordinaci.

Přejeme Vám mnoho veselých zážitků s klystýrem. Pamatujte, že tam kde sídlí jedy a hniloba,
není místo pro zdraví, krásu a vitalitu!!


Komentáře ke článku

( Celý článek | Autor: vitarian development team)