Aktuálně

09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.12.2017: Oživující pobyt na téma Miluj své tělo
27.11.2017: Strava jako nástroj
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Lněné suchary - crackery

Vydáno dne 03. 01. 2004 (48710 přečtení)


Potřebujeme:

lněné semínko
vaše oblíbené koření
papír na pečení

Volitelné ingredience:
mořská sůl
mořské řasy
různé druhy semínek

Postup:
Len nasypeme do mísy a zalijeme vodou, aby hladina o pár milimetrů přesahovala semínko. Necháme pár hodin nasáknout. Do vzniklé hmoty přímícháme koření, případně další libovolné přísady. Musíme však udržet kašovitou konzistenci těsta. Z nej pak formujeme lžící na pečící papír suchary libovolně velké, ale tenké jen pár mm. V létě sušíme nejlépe na slunci. V chladnějších obdobích při pokojové teplotě nebo v dehydrátoru.

Náš tip:
Křupavé placky se výborně hodí jako náhrada pečiva k salátům nebo k pomazánkám, například k avokádové pastě. Experimentujte s kořením a vytvořte recept dle vlastních chutí. Dobře se hodí chilli, provensálské koření nebo kari

( Celý článek | Autor: vitarian development team)