Aktuálně

29.03.2018: Jarní očista těla pro zdraví a harmonii
09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.03.2018: Kurz raw food - Detox
03.03.2018: Kurz zdravé stravy
22.02.2018: Kurz varenia Zdravíčko
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Bazalka

Vydáno dne 03. 01. 2004 (12372 přečtení)

Historie:
Bazalka pochází z Indie. Do evropské kuchyně přišla v 16. století z východní Indie a Íránu.

Popis:
Bazalka je, stejně tak jako oregano, zcela neodmyslitelnou součástí Vitariánské kuchyně. Hodí se výborně ke všem pokrmům z rajčat, má jemnou, ale výraznou chuť. Na světě existuje více než 50 druhů této bylinky, nejrozšířenější je však bazalka pravá (Ocimum basilicum). Je to jedno ze základních koření jihoevropských kuchyní. Ve Vitariánské kuchyni se používá hlavně ke kořenění zeleninových salátu.

Tip Vitariána: Bazalku doporučujeme do jídel přidávat až nakonec, protože chuť této jemné bylinky rychle vyprchá. Lístky čerstvé bazalky nekrájíme nožem, ale těsně před použitím natrháme na drobné kousky. Bazalku zkuste pěstovat doma. Nejenže Vám nádherně provoní celý byt, ale čerstvá bazalka je ceněna pro svoji nezaměnitelnou chuť a vůni. Využití bazalky naleznete v Receptech.


Odkazy:

Bazalka na serveru Vitalion.cz

Související články:
Tymián (03.01.2004)
Dobromysl obecná - Oregano (03.01.2004)

( Celý článek | Autor: vitarian development team)