Aktuálně

09.03.2018: Víkendový kurz s dětmi
07.12.2017: Oživující pobyt na téma Miluj své tělo
27.11.2017: Strava jako nástroj
14.10.2012: Vitariánský kalendář
11.08.2011: Bedničková služba
09.04.2011: Vitariánská, tedy tepelně nezpracovaná strava
23.04.2010: Sanatorium
27.02.2010: Odšťavňovače Champion Bio
11.08.2006: Lifefood.cz
byla spuštěna webová prezentace Lifefood.cz - stránky o živé stravě s novými produkty, informacemi, recepty a články
26.05.2006: CHT v Praze
Hledáte-li v Praze CHT centrum jedno z mála je na adrese: Lázně Cherubín, Školská 36, Praha 1 a tel. čísle:774669921. Paní Vendula už CHT nedělá.

Raw is fun!

Slunečný Humous

Vydáno dne 02. 01. 2004 (24401 přečtení)
Co je potřeba ?
200g slunečnicových semen
2 polevkové lžíce tahini(raw)
půl paličky česneku
pulka menšího citronu
hrstka petrželové naťi
špetka nerafinované mořské soli
4 polevkove lžice olivového oleje
několik nepasterizovaných černých oliv (volitelně)


Postup:
Vodou nasáklá (alespoň 6 hodin) slunečnicová semena přecedíme a rozdrtíme na kaši spolu s česnekem - nejlépe za pomocí GREEN STARu či jiným způsobem. Do této drtě přidáme olivový olej, tahini, vymačkanou šťávu z citrónu, najemno nasekanou petrželku, případně i olivy a sůl. Vše dobře promícháme, dáme do servírovací misky, ozdobíme další petrželkou a jinou zeleninou a podáváme.

Konzumace: Tento humous si můžete vychutnat i samotný, ale spíše bych doporučoval konzumaci společně se zeleným salátem pro snažší trávení. Indický humous se běžně vyrábí z cizrny což pro naše účely není až zas tak vhodné. Navíc slunečnicový humous je mnohem chutnější:-)

Náš tip: Do hotového humousu můžete přimíchat třeba avokado nebo jiné věci dle vaší představivosti. Nechte si chutnat!
( Celý článek | Autor: vitarian development team)